ΑΡΗΣ ΛΑΛΙΩΤΗΣ Σικυώνος 2 Κιάτο

ττττ

ττττ
Εφαρμογές Διαχείρισης Δικτύου - «γαλάριζα»

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Ειδικευόμενος γιατρός συμμετείχε σε χειρουργεία ενώ είχε διαγραφεί από το νοσοκομείο !!!

Από τον περασμένο Δεκέμβρη δεχόμουν πιέσεις από τον γιατρό κ. Καμπά και τον ειδικευόμενο γιατρό ώστε να παρατείνω για τρίτη φορά τη θητεία του ειδικευόμενου γιατρού κάτι το οποίο δεν επιτρέπεται από το νόμο. Δεν μπορούσα να δώσω λοιπόν τρίτη παράταση και το εξήγησα μάλιστα γραπτώς    Ειδικευόμενος γιατρός παρέμενε και συμμετείχε σε χειρουργεία ενώ είχε διαγραφεί από τη δύναμη του νοσοκομείου!!!

Επανερχόμαστε (όπως το είχαμε προαναγγείλει) σε μεσημεριανή ανάρτηση με τίτλο: «Ήρθε ο Π. Λέκκας να «σώσει» το νοσοκομείο»; Αναφέραμε μεταξύ άλλων: «Λέκκα ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων σε ΜΜΕ ότι ήθελε η διοικήτρια του νοσοκομείου Κορίνθου κα Α. Σκέπερς να περάσει (κατευθείαν) από ΕΔΕ τον γιατρό (του νοσοκομείου) κ. Καμπά αλλά τελικά δεν τα κατάφερε καθώς τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου είχαν διαφορετική άποψη.

Ο κ. Λέκκας μάλιστα έλεγε ότι όσο είναι ο ίδιος μέλος του διοικητικού συμβουλίου του νοσοκομείου «το αποφασίζω και διατάζω δεν θα υπάρχει…».

. Σκέπερς: «Γιατρός συμμετείχε σε χειρουργεία ενώ δεν ήταν στην δύναμη του νοσοκομείου από τις 5 Φεβρουαρίου»
Μετά από χθεσινή μας ανάρτηση (δείτε εδώ) επικοινώνησε μαζί μας η κα Σκέπερς η οποία με τις δηλώσεις που κάνει παρακάτω σίγουρα θα προβληματίσει όλη την Κορινθία για το αν έπρεπε ή όχι να περάσει άμεσα από ΕΔΕ ο γιατρός κ. Ν. Καμπάς.
Η κα Σκέπερς ανέφερε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις της στην korinthiannews.gr: «Κε Νικολακόπουλε μετά από το χθεσινό σχόλιό σας να σας κάνω πρώτα μία πολύ σύντομη περιγραφή των γεγονότων.
Στη δύναμη του νοσοκομείου Κορίνθου μέχρι και τις 5 Φεβρουαρίου ήταν ο ειδικευόμενος γιατρός Χ.Α.

Από τον περασμένο Δεκέμβρη δεχόμουν πιέσεις από τον γιατρό κ. Καμπά και τον ειδικευόμενο γιατρό ώστε να παρατείνω για τρίτη φορά τη θητεία του ειδικευόμενου γιατρού κάτι το οποίο δεν επιτρέπεται από το νόμο. Δεν μπορούσα να δώσω λοιπόν τρίτη παράταση και το εξήγησα μάλιστα γραπτώς.

Στις 27 Φεβρουαρίου κάνω η ίδια έναν έλεγχο στα βιβλία των χειρουργείων και διαπιστώνω ότι ο ειδικευόμενος γιατρός μέχρι εκείνη την ημέρα (27 Φεβρουαρίου) έχει λάβει μέρος σε 23 χειρουργεία, 15 τακτικά και 5 έκτακτα, τη στιγμή που έχει διαγραφεί από τη δύναμη του νοσοκομείου στις 5 Φεβρουαρίου!!! Το θέμα είναι εκτός από πειθαρχικό και ποινικό!

Το περιστατικό την Καθαρά Δευτέρα στο νοσοκομείο Κορίνθου
Σε συνέχεια η κα Σκέπερς αναφέρει: «Την ημέρα της Καθαράς Δευτέρας (τέλη Φεβρουαρίου) φτάνει στο νοσοκομείο Κορίνθου μία έγκυος γυναίκα στο 5ο μήνα με πόνους και μπαίνει στα επείγοντα περιστατικά του νοσοκομείου.

Οι τρεις γιατροί του νοσοκομείου εκείνη τη στιγμή βρίσκονταν ήδη σε άλλο τοκετό με καισαρική. Η γυναίκα που έφτασε στα επείγοντα περιστατικά τελικά αβοήθητη απέβαλλε μόνη της χωρίς, όπως λέει στην καταγγελία της, να είναι κάποιος γιατρός δίπλα της. Καταλαβαίνει κανείς την σοβαρότητα της κατάστασης της καταγγελίας.

Κάποια στιγμή, όπως αναφέρει στην καταγγελία της, κατεβαίνει ο εν λόγω ειδικευόμενος γιατρός ( ξημερώματα) να δει τι συμβαίνει και της συστήνεται ως γιατρός του νοσοκομείου! Αν υπήρχε κάποια επιπλοκή καταλαβαίνει κανείς τι θα γινόταν στο νοσοκομείο Κορίνθου; Έχουν συμβεί παρόμοια περιστατικά κατά το παρελθόν! Ποιος θα ήταν υπεύθυνος; Ποιες δικαιολογίες άραγε θα έβρισκαν αυτοί που αυθαίρετα κράτησαν τον γιατρό και χειρουργούσαν μαζί του; Πως θα δικαιολογούνταν ο εν λόγω γιατρός που έχει διαγραφεί από την δύναμη του νοσοκομείου από τις 5 Φεβρουαρίου;»

  «Πήραν μία απόφαση που είναι άκυρη»
                                                               
Σε συνέχεια η κα Σκέπερς αναφέρει: «Μετά λοιπόν από τα γεγονότα που περιγράφω παραπάνω θα μπορούσα ως διοικητής να παραπέμψω την υπόθεση στην 6η ΥΠΕ λόγω της σοβαρότητας και των δύο παραπάνω υποθέσεων. Ακριβώς λόγω δημοκρατικότητας είπα να το φέρω στο διοικητικό συμβούλιο προς ενημέρωση στοΔΣ για να δω και τις αντιδράσεις των υπολοίπων μελών (του ΔΣ). Και πολύ σύντομα διαπιστώσαμε ο αντιπρόεδρος και εγώ ότι ο Λέκκας, Σαββανός και Γεωργάκη οδηγούσαν την υπόθεση στο αρχείο.
Είπα ότι θα ακολουθούνταν οι διαδικασίες που χρειάζεται. Η κα Γεωργάκη για να με σταματήσει άρχισε να λέει διάφορα, για εθελοντισμό του γιατρού και άλλα άσχετα με την υπόθεση!
Το μέλος του διοικητικού συμβουλίου κ. Λέκκας έλεγε ότι η υπόθεση πρέπει να μπει στο αρχείο. Τους είπα: «είστε μέλη της διοίκησης και όχι δημοτικοί σύμβουλοι- εντολέας μας είναι ο πολίτης και κανένας δεν είναι στο απυρόβλητο»

Ο κ. Λέκκας σε κάποια στιγμή έλεγε διάφορα όπως : «Εσείς θέλετε να τους καταδικάσετε…κτλ». Ήταν φυσικό μετά από όλα αυτά να αποχωρήσω από τη σύσκεψη μαζί με τον αντιπρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου κ. Μπισμπίκη.

Από ότι πληροφορήθηκα έγινε η ψηφοφορία μεταξύ των τριών μελών που απέμειναν του κ. Λέκκα, του κ. Σαββανού και της κας Γεωργάκη (η κα Γεωργάκη ήταν στη θέση άλλου γιατρού που απουσίαζε) και προχωρούν σε μία άτυπη απόφαση να μην γίνει άμεσα ΕΔΕ στον γιατρό αλλά να έρθουν πρώτα κάποιες γνωμοδοτήσεις!
 ΠΡΟΦΑΝΩΣ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΑΚΥΡΗ. Από την πλευρά μου έχω κάνει τις ενέργειες που χρειάζεται ούτως ώστε η ΕΔΕ να προχωρήσει άμεσα για τις δύο υποθέσεις. Θα περίμενα λοιπόν λίγο πιο προσοχή σε αυτούς που βγαίνουν και κάνουν αβίαστα δηλώσεις...»