ΑΡΗΣ ΛΑΛΙΩΤΗΣ Σικυώνος 2 Κιάτο

ττττ

ττττ
Εφαρμογές Διαχείρισης Δικτύου - «γαλάριζα»

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Μπέρδεψαν τα φάλτσα στο τρίσποντο!!

Είμαι ευτυχής διότι η πόλη της Κορίνθου θα ανακτήσει μέρος των κανονικών της ρυθμών. Ενόψει της δραματικής κατάστασης που επικρατεί στην αγορά,δήλωσε ο επίδοξος στρατοπεδάρχης,απερχόμενος και νυν υποψήφιος "εξωφυλαρούχος"βουλευτής της ΝΔ  Κώστας Κόλλιας  περισσότερα εδώ Ο επονομαζόμενος από σπόντα και εκ των υπολοίπων υπόλοιπο....Δεν πρόλαβε να το χαρεί ,γιατί τον πρόλαβε ο Χρυσοχοϊδης με τα στρατόπεδα συγκέντρωσης,όπως πρόλαβε και τον συγκυβερνήτη, εταίρο,που τρέχει να μαζέψει ...Τα λερωμένα τ' άπλυτα
               ΔΉΛΩΣΗ ΜΠΕΓΛΙΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΌΠΕΔΟ
«Είναι ένα εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα, ένα θέμα που άπτεται της εθνικής ασφάλειας της χώρας και της κοινωνικής ομαλότητας. Είναι παράλληλα όμως κι ένα θέμα που συνδέεται με τον αναγκαίο σεβασμό διεθνών συμβάσεων που έχει προσυπογράψει η χώρα μας. Πρέπει να είμαστε όλοι παρά πολύ προσεκτικοί στην διαχείριση του και να μην υποκύψουμε σε όλες εκείνες τις φωνές του φόβου και της ανασφάλειας, φωνές που σπέρνουν την σύγκρουση για την λαθρομετανάστευση. Δεν μπορεί κανείς να παίζει με τον φόβο και την ανασφάλεια της κοινωνίας. Βλέπουμε σήμερα ακραίες συντηρητικές δυνάμεις, δυνάμεις της ακροδεξιάς, να εκμεταλλεύονται πολιτικά αυτό το βαθύ κοινωνικό πρόβλημα. Υπάρχει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα με την Αθήνα. Φοβάμαι ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος, με ευθύνη και των δυο κομμάτων εξουσίας τα τελευταία χρόνια. Το αφήσαμε να διογκωθεί, στο όνομα του πολιτικού κόστους. Έχει γίνει αβίωτη η ζωή, στο μισό, τουλάχιστον, της Αθήνας. Αυτό είναι όμως διαφορετικό, από το να αποκεντρώσουμε τη τελευταία στιγμή, ενόψει εκλογών, αυτό το πρόβλημα χωρίς μελέτη, χωρίς συντονισμό, χωρίς προγραμματισμό και διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες, να το στείλουμε και να το εξάγουμε προς την επαρχία, επειδή θέλει ο καθένας να έχει μια πολιτική ατζέντα για την παράνομη μετανάστευση.»

Ερωτώμενος ο κ. Μπεγλίτης για το ενδεχόμενο μετατροπής του 6ου Συντάγματος Πεζικού στην Κόρινθο σε Κέντρο Υποδοχής Λαθρομεταναστών, δήλωσε τα εξής:

«Δεν θα λυθεί έτσι το πρόβλημα. Ενδεχομένως ο κόσμος να ανησυχεί. Δεν νομίζω ότι θα σκεφτόταν κάνεις ή θα διανοείτο να μεταφέρει στην Κόρινθο, με ένα πυκνό αστικό ιστό, ένα τέτοιο στρατόπεδο συγκέντρωσης.

Θα διαφωνούσα και όχι γιατί θα είχε πολιτικό κόστος. Θα διαφωνούσα γιατί γίνεται έτσι εσπευσμένα με έναν τρόπο πρόχειρο. Δεν έχει συζητηθεί με τις τοπικές κοινωνίες, δεν υπάρχει ένας κεντρικός σχεδιασμός. Γιατί η επιλογή της μιας ή της άλλης περιφέρειας; Τι εξυπηρετεί; Πρέπει να δούμε συνολικότερα το πρόβλημα. Από την εμπειρία μου, ως Υπουργός Άμυνας, θα ήθελα να σας πω ότι θα πρέπει να ξαναδούμε την φύλαξη των συνόρων.»