ΑΡΗΣ ΛΑΛΙΩΤΗΣ Σικυώνος 2 Κιάτο

ττττ

ττττ
Εφαρμογές Διαχείρισης Δικτύου - «γαλάριζα»

Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

Η τέχνη της απόσταξης και το προϊόν της...νερό της ζωής!

Η απόσταξη είναι μια ιεροτελεστία από μόνη της και το προϊόν της είναι «Eau de vie» (νερό της ζωής).

 Τα αρωματικά σπόρια μουλιάζουν στο νερό για τρεις μέρες και στη συνέχεια το μίγμα αναμιγνύεται με το οινόπνευμα. Ακολουθεί μια σειρά αποστάξεων για πιο φίνο αποτέλεσμα. Η απόσταξη σε μικρούς άμβυκες, κρύβει το μυστικό της «σπιτίσιας» υφής και γεύσης. Γι αυτό και ο κανονισμός της ΕΟΚ προβλέπει άμβυκες περιεκτικότητας μέχρι 1000 λίτρων.

Τα μυστικά του κάθε παραγωγού κάνουν τη διαφορά. Ο καθένας χρησιμοποιεί το δικό του είδος σπόρων και ποικιλία, όπως και την δική του αναλογία. Επτασφράγιστο μυστικό το χαρμάνι που χρησιμοποιεί ο κάθε ποτοποιός, μεταφέρεται από γενιά σε γενιά. Όλα παίζουν το ρόλο τους. Η διαφορετική εκχύλιση, η ταχύτητα της απόσταξης, ακόμα και το διαφορετικό μέγεθος του κάθε αποστακτήρα.

Το απόσταγμα, «αδόλωτο», αποθηκεύεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές ώστε να καταλαγιάσει και να ζευγαρώσουν εν ηρεμία τα υλικά της συνταγής. Το μίγμα ομογενοποιείται και αποκτά ευχάριστη γεύση.
Η δύναμη του ούζου όπως και να ’χει, βρίσκεται στον τόπο καταγωγής του, στα μεταλλικά άλατα του νερού που χρησιμοποιείται και στο άρωμα που του προσθέτει το αστεράκι ή ο σπόρος του γλυκάνισου, ο μάραθος, η μαστίχα ή το κόλιαντρο.  
                                      ...δοκιμάστε "Καλλίγευστον" γεύσεις!