ΑΡΗΣ ΛΑΛΙΩΤΗΣ Σικυώνος 2 Κιάτο

ττττ

ττττ
Εφαρμογές Διαχείρισης Δικτύου - «γαλάριζα»

Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Διονύσης Τσακνής: “Να μη γίνει ο Ολυμπιακός… φωλιά για νεοναζί”!

Δηλωμένος οπαδός του Ολυμπιακού, ο γνωστός τραγουδιστής και τραγουδοποιός Διονύσης Τσακνής μιλάει στην “Αυγή” της Κυριακής για τους “ερυθρόλευκους”, τις διαιτησίες και τους νεοναζί που “φωλιάζουν” στις εξέδρες.
Ο Τσακνής δραστηριοποιείται στους “θρησκευόμενους κόκκινους επιστήμονες”, μια ομάδα ανθρώπων του πνεύματος και του πολιτισμού με κοινό χαρακτηριστικό την αγάπη τους για τον Ολυμπιακό.
Τον Ολυμπιακό, όμως, που για τους ίδιους πρεσβεύει συγκεκριμένα πράγματα, τα οποία απέχουν πολύ από χαρισμένους τίτλους και… περίεργες συμπεριφορές στις κερκίδες.


Συνέντευξη του
Διονύση  Τσακνή
στην “Αυγή” της Κυριακής
 Μιλώντας στην “Αυγή”, ο Καρδιτσιώτης καλλιτέχνης τονίζει ότι η ομάδα λοιδορείται όταν ευνοείται από τη διαιτησία, τίθεται υπέρ όσων αποχώρησαν από το γήπεδο ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την ευνοϊκή διαιτησία στον τελικό Κυπέλλου και αναφέρεται στην πολιτική που πρέπει να ακολουθήσει ο σύλλογος, η οποία πρέπει να είναι συνυφασμένη με τις ρίζες του.
* Πώς κρίνετε την απόφαση σημαντικού κομματιού της κερκίδας να εγκαταλείψει τις εξέδρες στον τελικό του Κυπέλλου με αφορμή την προφανή ευνοϊκή διαιτησία προς τον Ολυμπιακό;
Προσυπογράφω την κίνηση αυτή. Και εγώ ήθελα να κλείσω την τηλεόραση.                                                                                                   Ο Ολυμπιακός δεν έχει ανάγκη από τέτοιες διαιτησίες ούτε από χαρισμένα Κύπελλα.                                                                                  
Ο Ολυμπιακός είναι μια πολύ μεγάλη και ιστορική ομάδα, που δεν κουβαλάει μόνο τους τίτλους.

Κουβαλάει και έναν πολιτισμό. Τον πολιτισμό των εργαζομένων, των λιμενεργατών, των ανθρώπων του μόχθου του Πειραιά, των ποδοσφαιριστών που εκτελέστηκαν από τους Γερμανούς, επειδή έκαναν αντίσταση. Κουβαλάει όλα αυτά.
Ένας τέτοιος Ολυμπιακός δεν δοξάζεται, αντιθέτως λοιδορείται με χαριστικές διαιτησίες και με ομάδες που θα ήθελαν να τον καθιερώσουν ως πρωταθλητή εκτός γηπέδων. Εγώ θα έδινα εντολή στον ίδιο τον παίκτη που δεν του καταλογίστηκε το πέναλτι να κάνει νέα, μη αμφισβητήσιμη παράβαση στο επόμενο λεπτό, να προκαλέσει την αποβολή του και να χτυπηθεί ένα πέναλτι. Αυτό θα έκανα είτε ως πρόεδρος είτε ως προπονητής.
Διότι δεν μπορούμε να λέμε ότι το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι λαθών. Δεν πρόκειται περί λάθους.

* Οι μεγάλοι αντίπαλοι του Ολυμπιακού είναι ως επί το πλείστον αποδυναμωμένοι. Αυτό κάνει πιο εύκολο το έργο του, αλλά στην πραγματικότητα μήπως του κάνει κακό;
Προφανώς. Το να υπάρχουν αντίπαλοι για μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό είναι ένα επιπλέον κίνητρο για να δείξει ότι αξίζει. Ο Ολυμπιακός έκανε έναν περίπατο φέτος. Μονόφθαλμος ο ίδιος, νομίζω ότι έλαμψε στην πορεία των τυφλών, χωρίς να παίξει καλό ποδόσφαιρο, εκτός από δύο-τρεις περιπτώσεις και χωρίς να αξιοποιήσει όλο αυτό το δυναμικό που διαθέτει.
* Οι κερκίδες του “Γ. Καραϊσκάκης” φέτος είχαν αρκετά κενά…
Ο κόσμος δεν πήγαινε στο γήπεδο διότι δεν έβλεπε το θέαμα που περίμενε…
* Τι πολιτική πρέπει να ακολουθήσει ο Ολυμπιακός κατά την άποψή σας;
Είναι πολλά πράγματα. Δεν μπορώ να μιλάω για λογαριασμό ενός ανθρώπου ο οποίος δίνει χρήματα για τον Ολυμπιακό.
Νομίζω όμως ότι καλό είναι να σκεφτούν πως ό,τι κάνουν πρέπει να έχει στόχο την ενδυνάμωση της ομάδας και τη βελτίωση της εικόνας προς τα έξω -και δεν εννοώ μόνο την αγωνιστική.
Ο Ολυμπιακός πρέπει να σκύψει στην ιστορία του, στον πολιτισμό που μπορεί να παραγάγει και να μην γίνει φωλιά για νεοναζί, που όλο φιγουράρουν στις πρώτες θέσεις των οργανωμένων οπαδών.

Να μην ανεχθεί τέτοια φαινόμενα. Για να είναι Ολυμπιακός. Γιατί εμείς τον δαφνοστεφανωμένο έφηβο αγαπάμε κι ό,τι κουβαλάει η ομάδα και όχι τους φασίστες που ανεβοκατεβάζουν προπονητές και ποδοσφαιριστές κατά το δοκούν.