ΑΡΗΣ ΛΑΛΙΩΤΗΣ Σικυώνος 2 Κιάτο

ττττ

ττττ
Εφαρμογές Διαχείρισης Δικτύου - «γαλάριζα»

Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Οι τάσεις στα κοσμήματα του 2012

Οι δύο μεγάλες εκθέσεις της παγκόσμιας βιομηχανίας κοσμημάτων που γίνονται στην αρχή κάθε χρονιάς είναι η έκθεση της Βιτσένζας στην Ιταλία και η έκθεση του Χονκ Κονκ. Με την ολοκλήρωση των εκθέσεων αυτών διεφάνησαν οι τάσεις για τα κοσμήματα που θα παρουσιαστούν στις βιτρίνες των καταστημάτων κατα τη διάρκεια του 2012.

Αρχίζοντας από την Βιτσένζα, το ροζ χρώμα στα χρυσά κοσμήματα κυριαρχούσε και φέτος στους μεγάλους κατασκευαστές και στα μικρότερα εργαστήρια.
Παράλληλα με το ροζ χρυσό υπήρχαν πολλές συλλογές με κοσμήματα στα τρία χρώματα του χρυσού, κίτρινο, λέυκό και ροζ.
Συχνά τα κοσμήματα αυτά ήταν διακοσμημένα με πολύχρωμες πέτρες, και συχνά αυτές που παλαιότερα ονομάζονταν ημιπολύτιμες. Και στις πέτρες το ροζ ήταν το χρώμα που κυριάρχησε.
Οι πέτρες που χρησιμοποιήθηκαν στα φετινά κοσμήματα ήταν σε μεγάλα μεγέθη και έντονα χρώματα. Στα διαμάντια και στις άλλες πολύτιμες πέτρες έχει κάνει μετά από πολλές δεκαετίες μία ξεχασμένη κοπή πετρών η Rose Cut, που υποκατέστησε σε μεγάλο βαθμό τις σύγχρονες κοπές.
Η τάση για όλο και ελαφρύτερα κοσμήματα είναι για μία ακόμη χρονιά έντονη, λόγω της πολύ ψηλής τιμής των πολύτιμων μετάλλων.
Η άνοδος των τιμών έχει ξαναδώσει και στο ασήμι την παλιά αίγλη του.
Στις περιπτώσεις που το σχέδιο απαιτεί μεγαλύτερες ποσότητες μετάλλων, χρησιμοποιούνται βασικά μάταλλα παράλληλα με τα πολύτιμα.
Η αισθητική Art Deco επηρρέασε πολλούς σχεδιαστές που χρησιμοποίησαν τα ασπρόμαυρα μοτίβα της εποχής εκείνης.
Ο ανταγωνισμός από τους κινέζους και ινδούς κατασκευαστές γίνεται κάθε χρόνο πιό έντονος. Οι κινέζοι στη φετινή έκθεση εμφανίστηκαν πολύ καινοτομικοί και με μειωμένη πολύ την τάση τους για αντιγραφές άρα πιό επικίνδυνοι ανταγωνιστές για τους ευρωπαίους .

Στο Χονκ Κονκ αποτυπώθηκε η ευρωστία και ο δυναμισμός της ασιατικής αγοράς. Εντυπωσιακά εκθετήρια και εντατική προσπάθεια των γαλλικών ιταλικάν και ελβετικών οίκων κοσμημάτων και ρολογιών να απευθυνθούν στο ανερχόμενο και πολυπληθές ασιατικό κοινό.
Οι πολλές και πολύχρωμες πέτρες και πάλι αποδείχθηκαν μία πολύ ισχυρή τάση για τα κοσμήματα του 2012. Υπήρχαν συλλογές που κυριαρχούσαν οι μεγάλες χρωματιστές πέτρες και αλλού οι πολλές μικρές σε στυλ micro pave.