ΑΡΗΣ ΛΑΛΙΩΤΗΣ Σικυώνος 2 Κιάτο

ττττ

ττττ
Εφαρμογές Διαχείρισης Δικτύου - «γαλάριζα»

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Διαδρομή που ακροβατεί στο μύθο και στην πραγματικότητα της σύγχρονης ζωής

 Ποντικονήσι, ονομάζουν οι ντόπιοι χαριτολογώντας ,το μικρό νησάκι που βρίσκεται μέσα στη λίμνη Δόξας του Νομού Κορινθίας.Πραγματικά η όλη ατμόσφαιρα παραπέμπει στο γνωστό νησί της Κέρκυρας ,μόνο που εδώ έχουμε μικρογραφία του.Πάνω στο νησάκι υπάρχει το μικρό εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου ενώ αν κοιτάξουμε μπροστά μας θα δούμε την όμορφη Ντουρτουβάνα και πίσω μας την εκπληκτική Ζήρεια. 
  Ολες τις εποχές η περιοχή είναι όμορφη αλλά το χειμώνα όταν τα βουνά γύρω από τη λίμνη είναι χιονισμένα τότε δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψεις αυτό που βλέπεις.Επειδή η λίμνη δεν είναι και πολύ μεγάλη θα πρότεινα μια μικρή πεζοπορία γύρω της.Ετσι θα έχουμε το προνόμιο της διαφορετικής οπτικής γωνίας αλλά και της χαράς που θα μας δώσει μια βόλτα στη λίμνη.

Επίσης μια επίσκεψη (πάλι με τα πόδια) στο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου θα μας αποζημιώσει με την εκπληκτική θέα της περιοχής.

Αν έχουμε μαζί μας τα ποδήλατά μας μπορούμε να κάνουμε πολλούς συνδιασμούς όμορφων διαδρομών όπως για παράδειγμα από το Ποντικονήσι να πάμε Αρχαίο Φενεό -Γκούρα -Στενό-Φενεό κι από εδώ βγαίνουμε πάλι στο αρχικό σημείο.Ομορφη διαδρομή με όμορφη θέα .Αλλά αν κάποιος φίλος έχει αντοχή στην ψυχή και δύναμη στα πόδια μπορεί να κάνει μια ακόμα ομορφότερη διαδρομή που πάντοτε κάνω εγώ γιατί ..έχω φτερά στην ψυχή μου αλλά και στα πόδια (ακόμα).Λοιπόν Από Ποντικονήσι πάμε Αρχαίο Φενεό -Γκούρα και όταν φτάσουμε στην πλατεία του Στενού δεξιά μας φεύγει δρόμος που μετά γίνεται χωματόδρομος και μας οδηγεί στο οροπέδιο της Ζήρειας….Καλά!!!Μαγεία…Εδικά όταν χρειάζεται να κατέβεις όλο το βουνό (στην επιστροφή) κι αν….. αν λέω ..’εχει και λάσπη τότε ..πραγματικά είσαι στον παράδεισο .

Επίσης για τους φίλους της Ορειβασίας από το Ποντικονήσι ξεκινά μονοπάτι που σε οδηγεί στην κορυφή της Ντουρτουβάνας.

Εύκολα μπορούμε να φτάσουμε ως το Ποντικονήσι .Από Δερβένι ανεβαίνουμε ….τώρα να μην πω και μια ακόμα διαδρομή …
...πάντα γι' αυτούς που έχουν φτερά στην ψυχή τους (βλέπε)
Αφήνουμε το αυτοκίνητό μας στο Δερβένι κι από εκεί με το ποδήλατό μας ανεβαίνουμε όλο αυτό το ανηφόρι (κουράγιο – κουράγιο μετά θάναι κατήφορος) και φτάνουμε στα γνωστά χωριά της λίμνης.

Υπάρχει και μια όμορφη οικογενειακή διαδρομή.Από Κιάτο -Στυμφαλία-Καστανιά -Λίμνη-Γκούρα-Δερβένι .Διαδρομή που ακροβατεί στο μύθο και στην πραγματικότητα της σύγχρονης ζωής μας.Ζήρεια..Ηρακλή..Στυμφαλία..Λαονόμη..Φενεός