ΑΡΗΣ ΛΑΛΙΩΤΗΣ Σικυώνος 2 Κιάτο

ττττ

ττττ
Εφαρμογές Διαχείρισης Δικτύου - «γαλάριζα»

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Δωρητής ή μισακάτορες σε αφορολόγητα συμβόλαια καλλιέργειας,ο Ιερώνυμος;

  Είναι καιρός νά αρθούν τά εμπόδια,μας είπε στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του του ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος (βλέπε εδώ),ώστε αυτή η λίγη,σε κατάσταση ύπνωσης περιουσία-ρημαδιακά τα λέμε στο χωριό μου,πού απέμεινε στήν Εκκλησία νά τής επιτραπεί νά τήν αξιοποιήσει πρός όφελος τού λαού μας!
                           ΜΕΓΑΛΕΣ  ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΔΈΣΠΟΤΑ!!
 Για να οδηγήσεις τον ποντικό στη φάκα θέλεις τυρί για δόλωμα.
Άρα...όποιος επιθυμεί νά εργαστεί-κατευθυνόμενα-στήν ελληνική γή...άς γνωρίζει ότι όση λίγη γή ανήκει ακόμα στήν Εκκλησία, θά είναι στή διάθεσή του... χωρίς βεβαίως να του παραχωρηθεί η κυριότητα.
Όμως θα έχει εκπληρώσει το φιλανθρωπικό του καθήκον,συμβάλλοντας στή διατροφική επάρκεια τής χώρας...
                                       ΠΩΣ; Το λεει ο Ιερωνυμος...
Με τήν ανάπτυξη σύγχρονων εξαγώγιμων προϊόντων καλλιέργειας,ενδεχομένως υπό την καθοδήγηση και δεσμευτική  συν-εργασία της Monsanto...
                                        ...Καλά κρασιά δέσποτα!!
                                 Το παρακάτω άρθρο είναι από το agrotypos.gr (28/12/2012)
«Σε επαφή με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης βρίσκεται ήδη η Εκκλησία για την υλοποίηση της απόφασης του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, να διαθέσει τα κτήματα της Εκκλησίας σε πολίτες που θέλουν να τα καλλιεργήσουν ή να ασχοληθούν με την κτηνοτροφία.
Η Εκκλησία διαθέτει διάσπαρτα χιλιάδες στρέμματα γης, ωστόσο δεν έχει δεδομένα για το ποιοι θα μπορούσαν να τα καλλιεργήσουν και με ποια κριτήρια. Για το λόγο αυτό, η Εκκλησία βρίσκεται σε συντονισμό με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Οι εκτάσεις αναμένεται να παραχωρηθούν κατά προτεραιότητα, βάσει κάποιων κοινωνικών κριτηρίων, τα οποία μένει να προσδιοριστούν.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Εκκλησία δεν θα παραχωρήσει τίτλους ιδιοκτησίας, αλλά δεν θα ζητά αντίτιμο από εκείνους που εκμεταλλεύονται τα κτήματά της.
Κάνουμε λόγο για χορτολιβαδικές εκτάσεις της Εκκλησίας, αγροτεμάχια, εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα.
Ο Αρχιεπίσκοπος ζήτησε στο μήνυμά του να αρθούν τα εμπόδια για την αξιοποίηση περιουσίας Εκκλησίας και να δοθεί η δυνατότητα στην Εκκλησία να αξιοποιήσει εκτάσεις, που σήμερα βρίσκονται σε κατάσταση ύπνωσης, προς όφελος της κοινωνίας και κυρίως των πιο αδυνάμων.
Μιλάμε για εκτάσεις με ξεκάθαρο καθεστώς, οι οποίες με τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις ανήκουν στην Εκκλησία, είναι μεγάλης αξίας και δεν μπορούν να αξιοποιηθούν.
Αυτό που έχει σημασία για τον Αρχιεπίσκοπο είναι η ακίνητη περιουσία της Εκκλησίας να είναι παραγωγική, να αποδίδει καρπούς, να δίνει εργασία.»